Stany Zjednoczone założone przez jezuitów wraz z całym FED to prywatny folwark Chazarów i ich religii mającej centrum w Watykanie. Religii na poziomie politycznym dzięki czemu zniewalają narody.
W środę po raz pierwszy amerykańskie organy regulacyjne zatwierdziły sprzedaż kurczaka wytwarzanego z komórek zwierzęcych, umożliwiając dwóm kalifornijskim firmom oferowanie „wyhodowanego w laboratorium” mięsa na stoły w restauracjach i ostatecznie na półkach supermarketów.
Według NYP Departament Rolnictwa dał zielone światło Upside Foods i Good Meat, firmom, które ścigały się o to, by jako pierwsze w USA sprzedawać mięso, które nie pochodzi od zwierząt poddanych ubojowi – co obecnie określa się jako „ hodowane w komórkach” lub „hodowane” mięso wychodzące z laboratorium i trafiające na talerze obiadowe.
Posunięcie to rozpoczyna nową erę produkcji mięsa, mającą na celu wyeliminowanie szkód wyrządzanych zwierzętom i radykalne ograniczenie wpływu wypasu, uprawy paszy dla zwierząt i odpadów zwierzęcych na środowisko.
„Zamiast całej tej ziemi i całej tej wody, która jest używana do karmienia wszystkich tych zwierząt, które są poddawane ubojowi, możemy to zrobić w inny sposób” – powiedział Josh Tetrick, współzałożyciel i dyrektor naczelny firmy Eat Just, która działa Dobre mięso. Firmy otrzymały zgody na federalne inspekcje wymagane przy sprzedaży mięsa i drobiu w USA.
Akcja miała miejsce kilka miesięcy po tym, jak Food and Drug Administration uznała, że produkty obu firm są bezpieczne do spożycia. Firma produkcyjna o nazwie Joinn Biologics, która współpracuje z Good Meat, została również dopuszczona do wytwarzania produktów.
Hodowane mięso jest hodowane w stalowych zbiornikach, przy użyciu komórek pochodzących od żywego zwierzęcia, zapłodnionego jaja lub specjalnego banku przechowywanych komórek. W przypadku Upside wychodzi w dużych arkuszach, które są następnie formowane w kształty takie jak kotlety z kurczaka i kiełbaski.
Good Meat, która już sprzedaje hodowane mięso w Singapurze, pierwszym kraju, który na to zezwolił, zamienia masy kurzych komórek w kotlety, nuggetsy, szatkowane mięso i satay.
Ale nie szukaj tego nowatorskiego mięsa w sklepach spożywczych w najbliższym czasie. Hodowany kurczak jest znacznie droższy niż mięso z całych ptaków hodowlanych i nie może być jeszcze produkowany na skalę tradycyjnego mięsa, powiedział Ricardo San Martin, dyrektor Alt:Meat Lab na University of California Berkeley.
Firmy planują najpierw serwować nowe jedzenie w ekskluzywnych restauracjach: Upside nawiązał współpracę z restauracją Bar Crenn w San Francisco, a dania Good Meat będą serwowane w waszyngtońskiej restauracji prowadzonej przez szefa kuchni i właściciela Jose Andrésa.
Nie jem kurczaków od dawien dawna ale po przeczytanie tej informacji poczułem wielkie obrzydzenie.
Jest jasne, że ludzie mający dolary w oczach będą zasłaniać się troską o klimat i zużyciem wody i ich PR będzie miał na celu ukazanie ich biznesów z jak najlepszej strony. Nikt jednak nie zadaje pytań co do etyki, wpływu na zdrowie a już szaleństwem byłoby zapytać o to czy jest to zgodne z Prawem Bożym, które przecież zwalcza protestantyzm szufladkując je jako judaistyczne a sami są w znacznej części Chazarami.
Uważam, że oni wszyscy dbają o klimat, ale klimat dodatkowych zer na koncie kosztem ludzi.
Wszystko to, co stworzył Bóg wypaczają. Szatan i jego ludzie twierdzą, że tworzą coś nowego, ale oni nieudacznie z fatalnym skutkiem kopiują Boga z tego co On stworzył.’
Niebawem dojdzie do takich sytuacji, że faktycznie ludzie kupujący sztuczne kurczaki będą rzucać mięsem….
https://nypost.com/2023/06/21/us-approves-nations-first-lab-grown-meat-chicken-made-from-animal-cells/