Co prawda nie jadam ani świni, ani wołowiny, ale to nie ma znaczenia kto co jada. Znaczenie ma to, jaki oni obierają kierunek, a jest nim światowy terror, przy którym książka 1984 to komiks dla dzieci.
Szef największego europejskiego przetwórcy mięsa powiedział, że wołowina stanie się luksusem jak szampan ze względu na wpływ jej produkcji na klimat. „Wołowina nie będzie bardzo przyjazna dla klimatu” – powiedział dyrektor generalny Danish Crown Jais Valeur w wywiadzie dla duńskiej gazety Berlingske.
„Będzie to luksusowy produkt, który jemy, kiedy chcemy się leczyć”, powiedział Valeur, że wieprzowina byłaby bardziej przyjaznym dla klimatu białkiem. Danish Crown to jeden z największych producentów wieprzowiny w Europie, choć jest także graczem na rynku wołowiny.
Według jednego z badań firmy mięsne znajdują się pod presją ograniczenia emisji gazów cieplarnianych, a 57% wszystkich emisji z przemysłu spożywczego pochodzi z produkcji produktów zwierzęcych. Walka z emisją metanu z hodowli jest jednym z najważniejszych wyzwań klimatycznych dla producentów.
Jednak tutaj jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o cash. Gates już dawno zainwestował w sztuczną żywność. Pisałem o tym:
W Chinach budowane jest miasto robotów. Dlaczego Gates zainwestował w „sztuczne mięso”.
Drugim powodem dla którego chcą zarobić oszukując ludzi zmianą klimatu jest eksterminacja. Chorzy i niedożywieni ludzie będą musieli się leczyć. Zarobią więc korporacje medyczne.
Pomimo, że my wiemy o kłamstwie klimatycznym, które jest notabene religią new age, to większość nie wie a odpowiedzialność będzie zbiorowa. Wyższe podatki niszczące klasę średnią, uzależnienie od państwa czyli systemu biblijnej bestii, to będzie niebawem skutkiem ignorancji i indolencji narodów.
Source:
https://finance.yahoo.com/news/steaks-could-soon-become-champagne-150022224.html