Truth in the end times. Biblical Christians.

Biblical Christians. THE TRUTH FOR THE FOLLOWERS OF JESUS CHRIST "Ye shall know the truth, and the truth shall make you free."

Kuchnia Detektywa – zapiekanki z chleba z pieczarkami i serem

 

Tak mnie zainspirowała Klaudia swymi fotkami potrwam zrobionymi przez siebie, że  postanowiłem i ja zacząć, ale od czegoś prostego 🙂

Proszę się nie śmiać, zrobiłem to między jednym, a drugim wpisem 😀

 

20160426_113653

 

 

Jak to zrobiłem? Oczywiście z przepisu w necie 🙂

 

–  chleb
– pieczarki
– duża cebula
– ser (mogą być różne rodzaje )
– olej ew masło
– sól i pieprz lub przyprawa do brunchetty

Pieczarki i cebulkę kroimy, podsmażamy na oleju lub maśle. Pod koniec doprawiamy przyprawami. Ja dodałem szczypiorku. ser trzemy lub kroimy w małe plasterki, a chleb kroimy na kromki. Na każdej kromce układamy porcję pieczarek, . Kromki wykładamy na dużej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C aż ser się roztopi. Podajemy z ulubionymi sosami lub keczupem.

Jak sugeruje autor przepisu są takie dni, kiedy zostaje nam sporo chleba a więc można to wykorzystać 🙂

 

Niechaj ten wpis będzie zachętą do umieszczania Waszych przepisów.

 

 

 

 

 

30 Comments

Add a Comment
  1. Wygląda smakowicie 🙂

  2. Narobiłeś ochoty… 🙂

  3. Ja coś podobnego robię jak potrzebuję obiad “na cito” :-).

  4. Smacznie wygląda. Robie tak z tym ze z bagietka przekrojona dwa razy. Moczę ” łódkę” wodą i pozniej juz wedlug ww opisu: )

  5. Jeśli kogoś interesuje zdrowie, to jedyny keczup jaki kupicie w polsce, nie zawierający skrobi modyfikowanej, to keczup dla dzieci w lidlu, bez konserwantów z uśmiechniętymi minkami. niestety 3 złote za niezbyt wielką butelkę.

    1. choć lepiej robić samemu.

    2. Nie jedyny. Ja kiedyś kupiłam Roleski bez żadnych dodatków. A najlepszy jest Krokus, z przetartych pomidorów, taki w małych słoiczkach (ale dość drogi).

      1. A z Wloclawka wy jedli a?

        1. We “włocławku” też chyba jest skrobia. Nie pamiętam na 100%.

          1. że roleski bez to mnie zaskoczyłaś(mieszkam parę kilometrów od głównej fabryki na cąłą polskę, u nas tego dużo i sam syf)

            1. Też byłam zaskoczona 🙂

  6. Nawet nie wiem jak skomentować ten wybitny popis umiejętności kulinarnych 😀

    1. Ej 🙂
      Napisalem ze to dla zachęty by inni siem udzielili. Ok następna będzie Marta 🙂

    2. Mi się ciśnie na umysł blogerka lajfstajowa 😉

      1. ahahaha 😀 no jeśli blogerka lifestylowa to teraz Piotrze pora na “outfit of the day” 😉 https://www.youtube.com/watch?v=6Ap_-93bX_M

        1. w sumie dobry pomysł. Chrześcijanie mają swój styl. Ha dałyście mi babeczki temat na tekst 🙂

  7. Dziękuję za informację lajcik. Muszę dodać, że najzdrowsza jest musztarda, bo zawiera gorczycę i kurkumę. Oczywiście trzeba czytać etykiety i unikać “witaminy” E. Jest taka musztarda bez E, ale teraz nie pamiętam która to.

  8. Nooo, brawo, Piotrze! 🙂

  9. A ja mam mega przepis na wegetariańskie sznycle :p

    1. dawaj, ale foto musi byc z Twojego dzieła

    2. Też poproszę przepis?

  10. Przyszłam z ogrodu po pracy strasznie głodna ? a tu takie smakołyki ?.
    Apetycznie wyglądają te kanapeczki.?

  11. Hehe też coś wymyślę i tu przedstawię ze zdjęciem 🙂

  12. Pycha, jadłabym 🙂 Dobrze mi się kojarzą takie grzaneczki bo moja mama robi takie 🙂
    W ogóle uważam, że proste nieprzekombinowane potrawy są najlepsze i najsmaczniejsze 🙂

    Grzanki też są smaczne z masełkiem czosnkowym i żółtym serem.

    Mati ja też jestem ciekawa przepisu na sznycle 🙂

  13. Dwukrotnie narodzony

    I znowu przepis bez mięska…

  14. BIERZCIE I JEDZCIE Z TEGO WSZYSCY , oto BOWIEM SZNYCLE MOJE, KTÓRE W WASZYCH BRZUSZKACH BĘDĄ CHOWANE 😀
    http://www117.zippyshare.com/v/InlW2Wz7/file.html

  15. Rafał from Wrocław

    Ja ostatnio zamiast keczupu używam przecieru pomidorowego – polecam : )
    A pamiętam któraś siostra podawała przepis na zakwas do chleba. Podała resztę przepisu w końcu?

Leave a Reply

Truth Detective, Good News and Revelation © 2015 Frontier Theme
en_USEnglish