Tak mnie zainspirowała Klaudia swymi fotkami potrwam zrobionymi przez siebie, że postanowiłem i ja zacząć, ale od czegoś prostego 🙂
Proszę się nie śmiać, zrobiłem to między jednym, a drugim wpisem 😀
Jak to zrobiłem? Oczywiście z przepisu w necie 🙂
Pieczarki i cebulkę kroimy, podsmażamy na oleju lub maśle. Pod koniec doprawiamy przyprawami. Ja dodałem szczypiorku. ser trzemy lub kroimy w małe plasterki, a chleb kroimy na kromki. Na każdej kromce układamy porcję pieczarek, . Kromki wykładamy na dużej blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C aż ser się roztopi. Podajemy z ulubionymi sosami lub keczupem.
Jak sugeruje autor przepisu są takie dni, kiedy zostaje nam sporo chleba a więc można to wykorzystać 🙂
Niechaj ten wpis będzie zachętą do umieszczania Waszych przepisów.
Z kepuczem są ?
Wygląda smakowicie 🙂
Narobiłeś ochoty… 🙂
Ja coś podobnego robię jak potrzebuję obiad “na cito” :-).
Smacznie wygląda. Robie tak z tym ze z bagietka przekrojona dwa razy. Moczę ” łódkę” wodą i pozniej juz wedlug ww opisu: )
Jeśli kogoś interesuje zdrowie, to jedyny keczup jaki kupicie w polsce, nie zawierający skrobi modyfikowanej, to keczup dla dzieci w lidlu, bez konserwantów z uśmiechniętymi minkami. niestety 3 złote za niezbyt wielką butelkę.
choć lepiej robić samemu.
Nie jedyny. Ja kiedyś kupiłam Roleski bez żadnych dodatków. A najlepszy jest Krokus, z przetartych pomidorów, taki w małych słoiczkach (ale dość drogi).
A z Wloclawka wy jedli a?
We “włocławku” też chyba jest skrobia. Nie pamiętam na 100%.
że roleski bez to mnie zaskoczyłaś(mieszkam parę kilometrów od głównej fabryki na cąłą polskę, u nas tego dużo i sam syf)
Też byłam zaskoczona 🙂
Nawet nie wiem jak skomentować ten wybitny popis umiejętności kulinarnych 😀
Ej 🙂
Napisalem ze to dla zachęty by inni siem udzielili. Ok następna będzie Marta 🙂
Mi się ciśnie na umysł blogerka lajfstajowa 😉
ahahaha 😀 no jeśli blogerka lifestylowa to teraz Piotrze pora na “outfit of the day” 😉 https://www.youtube.com/watch?v=6Ap_-93bX_M
w sumie dobry pomysł. Chrześcijanie mają swój styl. Ha dałyście mi babeczki temat na tekst 🙂
Dziękuję za informację lajcik. Muszę dodać, że najzdrowsza jest musztarda, bo zawiera gorczycę i kurkumę. Oczywiście trzeba czytać etykiety i unikać “witaminy” E. Jest taka musztarda bez E, ale teraz nie pamiętam która to.
O keczupach.
http://metrocafe.pl/metrocafe/1,145523,15492036,Co_dobry_ketchup_miec_powinien__a_czego_nie_.html
Nooo, brawo, Piotrze! 🙂
A ja mam mega przepis na wegetariańskie sznycle :p
dawaj, ale foto musi byc z Twojego dzieła
Też poproszę przepis?
Przyszłam z ogrodu po pracy strasznie głodna ? a tu takie smakołyki ?.
Apetycznie wyglądają te kanapeczki.?
Hehe też coś wymyślę i tu przedstawię ze zdjęciem 🙂
Pycha, jadłabym 🙂 Dobrze mi się kojarzą takie grzaneczki bo moja mama robi takie 🙂
W ogóle uważam, że proste nieprzekombinowane potrawy są najlepsze i najsmaczniejsze 🙂
Grzanki też są smaczne z masełkiem czosnkowym i żółtym serem.
Mati ja też jestem ciekawa przepisu na sznycle 🙂
I znowu przepis bez mięska…
BIERZCIE I JEDZCIE Z TEGO WSZYSCY , oto BOWIEM SZNYCLE MOJE, KTÓRE W WASZYCH BRZUSZKACH BĘDĄ CHOWANE 😀
http://www117.zippyshare.com/v/InlW2Wz7/file.html
Dziękować 🙂
Ja ostatnio zamiast keczupu używam przecieru pomidorowego – polecam : )
A pamiętam któraś siostra podawała przepis na zakwas do chleba. Podała resztę przepisu w końcu?