Polska okrągłego stołu z Tuskiem i Komorowskim na czele ma najgorsze wyniki.
Przykładowe dane na 100.000
Polska – 131
Czechy – 122
Norwegia – 99
Rosja – 123
Ukraina – 114
Niemcy – 101
Norwegia – 99
Grecja 99
Uzbekistan – 70
Iran – 82
Wskaźniki w poszczególnych krajach o zbliżonej statystyce mają różne przyczyny. Według mnie niski w Niemczech i Francji wynika z wysokiej jakości służby zdrowia. Natomiast powodem niskiej umieralności na raka w Norwegii i Grecji jest zapewne dieta, ponieważ w Grecji służba zdrowia stoi na bardzo niskim poziomie, prawdopodobnie niższym niż w Polsce.
Nie jestem specjalistą w tych sprawach, aczkolwiek czasem się interesuje i wyciągam wnioski, ale poza alkoholem jednym z największych powodów umieralności na raka jest spożywanie mięsa. Jeszcze raz pokazuje ten fakt to, że Biblia jest dla nas nie tylko przewodnikiem duchowym i jest górą nad wszystkimi innymi pozycjami książkowymi. Dieta Greków jest uboga w mięso oraz alkohol i gdyby poziom lecznictwa był na poziomie Niemiec, to wskaźnik tej umieralności byłby jeszcze niższy niż 99.
Niskie wskaźniki Iranu i Uzbekistanu wynikają z przekonań religijnych. Jak wiemy tam nie jada się mięsa wieprzowego.
Obecnie jedzenie mięsa wieprzowego jest prostą drogą do raka i nie wynika to tylko z tego, że spożywanie mięsa z świniaka jest nie biblijne, ale także dlatego, że w 99% tego mięsa jest potężna dawka chemii.
Jesz mięso wieprzowe? Kostucha już na Ciebie czeka.
No w tym przypadku, szanowny autorze mamy 100% niezgodności. Nie ma nic zdrowszego dla człowieka niż wieprzowina i jajka kurze! Za to najbardziej niezdrowe są węglowodany i rzecz jasna chemia w żywności. Wszystkim polecam dietę Kwaśniewskiego, mnie wyleczyła z kilku przypadłości i nie ma w niej nic niezgodnego z chrześcijaństwem.
https://www.youtube.com/watch?v=p_uy4kfQDkA
Dieta Greków bogata jest w mięso owcze i kozie + dużo ryb, owoców morza. Rownież oliwa z oliwek i wina spożywane do posiłków wpływają na dobry stan zdrowia. Polodniowcy spożywają wiele warzyw i owoców, swierzych. Rzadko smażą potrawy. Moim zdaniem, do zachorowań na raka w krajach śródziemnomorskich, przyczynia się nagminne, wieloletnie, stosowanie kremow “przeciwsłonecznych”- przez prawie cały rok-kremy te, to trucizny powodujące miedzy innymi czerniaka. Lepiej smarować się naturalnym olejkiem malinowym, nierafinowanym, posiadającym naturalny UVA 20. Szczepionki tez powoduja raka- w Europie zach. nie zmusza się obywateli do szczepień.
Moim zdaniem, rak to stan organizmu i to system zdrowia SYSTEMU robi z raka chorobę śmiertelna i świetny biznes. Dużo witaminy C i modlitwa, modlitwa, modlitwa najlepszymi lekarstwami na raka.
* chyba raczej baraniny a nie owiec:D, pomylka, przepraszam.
I dlatego słowo Boże mówi abyśmy jedli z wdziecznością.
Warto modlić się o Boże błogosławieństwo pokarmu którego spożywamy.
bardzo słuszna uwaga
Napisze tak. Dieta nie ma tak dużego wpływu na nasze zdrowie, jakby niektórzy sądzili.
Dieta składa się z:
białka – tutaj najlepiej przyswajalne przez organizm jest białko zwierzęce, budulec mięśni
węglowodanów – źródło energii
tłuszczy – zapas energii, dobre dla stawów
minerałów i witamin.
Największy wpływ na nasze zdrowie no cóż ma poziom kultury fizycznej i warunki atmosferyczne w których żyjemy.
Otóż regularny wysiłek fizyczny, zwłaszcza sporty siłowe, powodują zwiększanie masy mięśniowej i zwiększenie procesów metabolicznych, wzrost hormonów. Co za tym idzie organizm przetwarza na energie i nowe mięśnie więcej składników odżywczych. Przeciętny ciężarowiec posiada czterokrotnie wyższy poziom cholesterolu i jest kwintesencją zdrowia. Podobnie jego posiłek składa się z białka (głównie zwierzęcego), węglowodanów (jeśli jest na masówce to je ich więcej jeśli na redukcji to mniej) witamin (głównie warzywa) oraz cukrów w postaci owoców plus gorzka czekolada (układ nerwowy) oraz tłuszcze. Taki człowiek ma układ wydalniczy w doskonałym stanie, a zatem pozbywa się szybciej i więcej toksyn z organizmu.
PROBLEMEM NIE JEST POBIERANIE TOSYN Z POŻYWIENIA. KAŻDE POŻYWNIENIE IM DŁUŻEJ JEST W JELITACH TO TYM MNIEJ MA SKŁADNIKÓW ODRZYWCZYCH A TYM WIĘCEJ TOKSYN. PROBLEMEM JEST JAK NAJSZYBSZE POZBYCIE SIĘ TEGO POŻYWNIENIA Z ORGANIZMU.
Z tego punktu widzenia wieprzowina która szybko wydali taki ciężarowiec jest dla niego mniej szkodliwa niż drób zjedzony przez niewysportowanego człowieka.
Wieprzowina ma jedną negatywną cechę. Mięso wieprzowe magazynuje większą ilość toksyn. Jednak dziki ryją ziemię, gdzie znajduje się wielka ilość toksyn to jednak mają ruch. Natomiast świnie trzyma się w zamknięciu i daje się im jedzenie zawierające małą ilość toksyn (zboża, pasze).
Natomiast Bóg zakazał Izraelitom wieprzowiny z prostego powodu. Izrael swoje tereny miał w klimacie ciepłym. W tamtym czasie ludzie paśli świnie (zobaczcie jak Isus wypędził demony do pasących się obok świń) więc świnie pasąc się ryły ziemię, która w klimacie ciepłym zawierała mnóstwo toksyn.
Dlatego Izraelici jako pasterze mieli zakaz spożywania świń. Jednak kiedy Bóg wypędził Izrael na północ tereny zimne i przymierze zostało zerwane to ten zakaz przestał obowiązywać. Dlaczego???
Ponieważ, świnie to znakomita fabryka mięsa i tłuszczu. Można je trzymać w zamknięciu. A podczas zimy, aby ten klimat przetrwać to trzeba jeść tłuszcz w postaci słoniny czy smalcu.
Dlatego na terenach Północnych, aby zapewnić wyżywienie coraz większej ilości ludzi, w narodach rasy białej zakorzeniła się kultura jedzenia wieprzowiny.
Gdyby mięso wieprzowe było tak trujące, to Bóg zakazał by go jeść już po potopie Noemu i całej ludzkości.
Tymczasem oto mamy przykazanie dla całej ludzkości:
“(3) Wszystko, co się rusza i żyje, niech wam służy za pokarm; tak jak zielone jarzyny, daję wam wszystko.
(4) Lecz nie będziecie jedli mięsa z duszą jego, to jest z krwią jego.” Ks. Rodz. 9
A teraz wyobraźcie sobie świat Północy bez prądu zamrażarek i z długa zimą…
Jakie mięso zapewni wam przetrwanie??? Wieprzowina, lub inne tłuste zwierzęta typu, foki, morsy – ale te są nad morzem.
Myślistwo no cóż, trzeba być koczownikiem. Więc dla ludów osiadłych wieprzowina na terenach zimnych to doskonała alternatywa. Nawet pasanie świń jest dobre, ponieważ ziemia w klimacie zimnym zawiera mniej toksyn (mrozy zabijają zarazki).
Obecnie mamy klimat cieplejszy więc z mięsa wieprzowego można zrezygnować.
Ale i tak wieprzowina dla naszego organizmu to gorsze od innych mięs źródło białka. Jednak nadal to źródło białka.
Jeśli wieprzowina odpowiadałyby za raka to dlaczego w islamskiej Turcji jest tak duży wskaźnik śmiertelności na raka zaś w krajach skandynawskich nie??? Dlaczego w islamskim Kazachstanie jest tak duży wskaźnik na raka???
Dlaczego w Hiszpanii (gdzie je się wieprzowinę) jest taki niski wskaźnik???
Zresztą dlaczego islamiści umierają na raka skoro nie jedzą wieprzowiny????
Tak naprawdę, ilość toksyn w pożywaniu (mięsie, warzywach, owocach), poprzez politykę rządów wzrosła.
Zboża i inne rośliny to w coraz większej mierze GMO.
A naiwnym za głównego winowajcę raka daje się wieprzowinkę.
TAK NAPRAWDĘ NASZ ORGANIZM RADZI SOBIE NAWET Z TYMI TOKSYNAMI DOPÓKI JEST BARDZO DOBRZE WYTRENOWANY. ALE DLA OSÓB UPRAWIAJĄCYCH SPORTY LANSUJE SIĘ WYŻEŹBIONĄ SYLEWTKĘ – JAKO ZDROWĄ, CZYLI NIEDOŻYWNIE POTCZAS TRENINGU SIŁOWEGO. CO SOŁABIA ORGANIZM I CZYNI GO BARDZIEJ PODATNYM NA CHOROBY I TOKSYNY.
Kto lansuje zamiast zdrowych wysportowanych ludzi, jakiś modeli i modelki z wyrzeźbionymi mięśniami, jak nie szatańskie mass media i rządy???
KONTROLA UMYSŁÓW JAKIEJ JESTEŚMY PODDANI JEST PRZEZ SZATAŃSKI SYSTEM RZĄDÓW!!!
Mylisz się Cyrylu, nie możesz pisać że Prawo dotyczące nie jedzenia wieprzowiny obowiązywało tylko Izraelitów, gdyż przeczy temu chociażby ten fragment Bożego Proroctwa:
„gdyż ogniem i swoim mieczem dokona Pan sądu nad całą ziemią i będzie wielu pobitych przez Pana. Ci, którzy się uświęcają i oczyszczają, aby wejść do pogańskich gajów za jednym, który kroczy w pośrodku, ci, którzy jedzą mięso wieprzowe i płazy, i myszy, wszyscy razem zginą – mówi Pan. Ja bowiem znam ich uczynki i zamysły i przyjdę, aby zebrać wszystkie narody i języki; one przyjdą, aby oglądać moją chwałę!” (Iz 66.16-18).
Bóg mówi wyraźnie, że dotyczy ono WSZYSTKICH NARODÓW, CAŁEJ ZIEMI. Nie ma znaczenia czy ktoś jest kulturystą, w jakim rejonie świata lub klimacie mieszka!
Nie podoba mi się jak uświęcasz wieprzowinę, mięso nieczyste i zabronione przez BOGA! Przemyśl to sobie, czy nie posuwasz się za daleko, bo ja to wiem napewno, że poniosło cię niemiłosiernie! Skoro Bóg postanowił że wieprze będą sprzątaczami świata i ich mięso będzie niejadalne tak właśnie ma być!
A teraz parę faktów:
Wieprze to zwierzęta, które zjedzą dosłownie wszystko, w dodatku nie wydzielają toksyn, dlatego Bóg miał na uwadze naszą czystość i zdrowie! Świnia wydala tylko 2% kwasu moczowego z organizmu – 98% tego związku pozostaje w jej tkankach. Nadmiar kwasu moczowego w organizmie człowieka jest przyczyną wielu chorób, np. dna moczanowej, kamicy nerek…
Mięso wieprzowe jest źródłem zakażenia:
a) „Trichinella Spiralis ” (włośniem kręty). Pasożyt ten występuje tylko u świń i dzików i różni się od innych pasożytów (występujących np. u krów) tym, że larwy włośnia nie niszczy proces gotowania lub smażenia. „Trichinella Spiralis ” powoduje: 1 – zapalenie błony śluzowej jelit „wrzodziejące” 2 – zatrucie pokarmowe, 3 – zaburzenia metaboliczne, 4 – zmiany skórne, 5 – zapalenie naczyń na tle immunologicznym. Osoby, u których doszło do osiedlenia się larw włośni w mięśniach (mięśniach pomocniczych w oddychaniu) zapadają na duszności i choroby nie można już wyleczyć, co w konsekwencji prowadzi do śmierci.
b) „Taenia Solum”. Pasożyt powoduje zaburzenia trawienne, biegunkę, zaparcia, bóle głowy, brak apetytu.
c) Human Cysticerusis – atakuje tkankę mózgową, serce i oczy.
d) Eryspeloid – powoduje wysoką temperaturę, zapalenie węzłów chłonnych, wywołuje drgawki,
e) Entamebu.
f) Balantidum Coli.
Ciekawostki:
***Jak podaje szwedzka gazeta “Uppsala Nya Tidning”, w wieprzowinie odkryta została nowa zakaźna bakteria zwana Yersina.
“Każdego roku choruje 600 osób po zakażeniu bakterią Yersinia. Większość to dzieci, najczęstszym okresem zakaźnym są miesiące letnie. Wiedza o drogach zakaźnych nie jest ustalona, lecz naukowcy wiedzą że bakteria ta występuje u świń.
Objawy to bóle żołądka, ból gardła, chroniczne problemy stawów, gorączka, rozwolnienie. Objawy trwać mogą do 2-3 tygodni. Mogą zostać błędnie zdiagnozowane jako zapalenie ślepej kiszki.
W odróżnieniu od wielu innych bakterii, Yersinia rozmnarza się w niskiej temperaturze [takiej jak w lodówce].
Bakteria ta występuje u 25-60 procent świń w krajach nordyckich. Badania duńskich świń wskazują jednak że bakteria występuje u 100 procent świń.” (źródło: http://www.unt.se)
***Niemieccy badacze odkryli w mięsie wieprzowym nowe białko – Sutoxin, które wywołuje wiele chorób alergicznych, tj. astmę, bóle stawów. Badania udowodniły ponadto obecność: substancji „mukopolysic”, substancji bogatej w siarkę, która jest czynnikiem wywołującym choroby stawów, duże stężenie hormonu Wzrostu (GH), co prowadzi do deformacji tkanki organizmu, substancji, która eliminuje z organizmu człowieka witaminy E i A powodując hipowitaminozę, substancji, która upośledza funkcje układu limfatycznego człowieka, cholesterolu, którego nadmiar we krwi człowieka jest przyczyną różnych chorób m.in. miażdżycy.
Source: http://zboryboze.pl/?page_id=1219
Cyryl jesteś? mam pytanie odnośnie tego postu:
1. Uważasz że świniak nie zawiera toksyn, jeść go czy nie jeść bo w ST Bóg uważa to mięso za nieczyste.
Każdego raka można wyleczyć 20-40 dniowym postem. Wtedy pijesz tylko swój mocz.